Vallbona se suma a la iniciativa d’instal·lar Biblionius per les places del poble

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Vallbona ha engegat la campanya “Llegir i compartir” a través de la construcció i instal·lació de Biblionius, casetes de fusta on deixar llibres que s’hagin llegit i poder emportar-se un altre de no llegit. L’objectiu és facilitar que els llibres que ja s’han llegit circulin i, d’aquesta manera, potenciar i fomentar tant la lectura com la cultura de l’intercanvi i reutilització d’objectes.

Aquestes casetes ja fa un temps, que estan funcionant en altres municipis i tenen com a finalitat l’intercanvi gratuït de llibres. Sota el lema “Deixa un llibre i agafa’n un altre” pretenen fomentar d’una banda el plaer per la lectura i d’altra la reutilització i l’intercanvi com a forma de vida.

Les casetes han estat construïdes per la mateixa gent del poble i de moment, se n’instal·larà una a la plaça de l’església. Aquest mes de novembre, i aprofitant el primer trimestre escolar és el moment que s’ha triat per a la  posada en marxa del projecte amb la instal·lació d’aquest primer Biblioniu.

Aquesta acció neix amb la voluntat de fomentar i enfortir la xarxa veïnal i per això, des de l’Ajuntament es vol animar a totes les persones, famílies i centres educatius de Vallbona a que hi participin activament en el funcionament i la cura d’aquest projecte que contribueix a millorar el poble i les seves relacions, així com permetre que la cultura literària arribi a tothom. 

Des de l’Ajuntament es demana el màxim respecte i civisme per tal de mantenir els Biblionius en les millors condicions i que el màxim nombre possible de persones en puguin fer ús.

Darrera actualització: 15.11.2022 | 18:57

Imatges