VALLBONA renova el conveni amb l'empresa Fragnor del polígon de les Llangònies

Dijous, 2 de març de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha renovat i actualitzat un dels pactes pendents subscrits amb l’empresa que desenvolupa l’activitat al sector de les Llangonies, actualment FRAGNOR, SL. Així, l’empresa queda alliberada del compromís de crear una aula de formació ambiental al sector, que l’Ajuntament no ha necessitat durant els últims 12 anys que han passat des que es va acordar, la companyia podrà utilitzar l’espai per a desenvolupar-hi a seva activitat, tal i com ha indicat que necessitava.

Com a contrapartida, pagarà l'import del cost d'aquesta construcció (aula ambiental) a l'ajuntament i anticiparà a més el pagament , que s’havia d’iniciar el 2029 en l'anterior conveni, A mes a més farà anualment un seguit d’aportacions econòmiques anuals a l’ajuntament mentre desenvolupi l’activitat actual. Diners que s’incorporaran als ingressos del pressupost municipal i serviran per millorar dia a dia d'aquest.

A banda d’aquestes aportacions anuals, entre d’altres compromisos FRAGNOR també assumirà les despeses necessàries per dotar el sector dels accessos necessaris dels quals no se’n facin càrrec les administracions, en el cas de instal·lar un dipòsit de terres i runes al terme municipal de Vallbona d’Anoia es compromet a acceptar-hi els residus del municipi sense percebre cap quantitat per aquest servei, contractarà preferentment personal laboral resident a Vallbona d’Anoia, i aportarà 1.500 euros més a l’Ajuntament relacionats amb un punt de reciclatge

Aprofitant la negociació d’aquesta modificació del conveni, l’Ajuntament també s'ha reunit amb l'empresa per demanar mesures correctores amb l’objectiu de seguir millorant el funcionament de les seves instal·lacions, minimitzant l’impacte d’aquestes en l’activitat diària de Vallbona. L’empresa, amb molt bona voluntat, segueix treballant per minimitzar al màxim aquestes problemàtiques.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 18:45