Vallbona projecta el curtmetratge PERDER per abordar l'ús que fan els nostres menors de la tecnología

Dijous, 13 d'abril de 2023 a les 00:00

El pròxim divendres 21 d'abril es projectarà a Vallbona a les 7 de la tarda a la Sala Jaume Calveras, PERDER, un impactant curtmetratge de ficció que tracta el tema de l'addicció dels joves als mòbils i a les xarxes socials, dirigit per Rubén Guindo Nova i produït per Sinapsis Films. Ja director del curtmetratge "Cómplices", que es va projectar el 2021 i abordava el problema del Bullying entre les adolescents i va ser guanyador de més de 38 premis i fins i tot nominat als premis Goya.

Un de cada tres menors està enganxat a les pantalles i cada dia augmenten els ingressos hospitalaris per casos de nenes i nens amb problemes d'ansietat, autolesions i depressió derivats de l'addicció als videojocs ia les xarxes socials. D'aquestes notícies parteix el curtmetratge "Perder", una visió compromesa amb una realitat cada cop més preocupant.

En aquest curtmetratge de 9 minuts de durada, una mare té una discussió amb el fill per no deixar-li el mòbil, i aquest, encegat per la seva addicció, intentarà robar-li-ho. El seu gest portarà nefastes conseqüències a tota la família.

Després del passi del curtmetratge i amb la presència del seu director Rubén Guinardo, es parlarà i debatrà sobre un dels problemes i reptes més grans a què ens enfrontem com a societat: l'ús i el control de la tecnologia per part dels nostres menors.

També s'abordaran temes en segon pla com ara la conciliació laboral, l'educació i la comunicació entre pares i fills.

L'entrada és oberta a tothom i gratuïta.

Al matí, l'institut també treballarà el tema amb la projecció del passi entre el seu alumnat.

Darrera actualització: 13.04.2023 | 20:55