Vallbona premiarà els participants de la gimcana turística pel municipi amb vinagre de mel

Dimecres, 6 de d’abril de 2022 a les 00:00

L’activitat digital familiar ‘Bandolers a la recerca del tresor’ permet convertir-se en bandolers per un dia

A partir del 14 d’abril els participants que completin la gimcana digital ‘Bandolers a la recerca del tresor’ de Vallbona d’Anoia tindran com a premi una ampolla de vinagre de mel elaborat artesanalment al municipi. L’activitat que impulsen l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, Anoia Turisme i la Diputació de Barcelona, i dissenyada per Gymkana digital turística, porta per subtítol ‘Una aventura per conquerir en família!’ i proposa 12 enigmes per resoldre en 70 minuts en un reconegut d’1,1 quilòmetres que permeten descobrir molts indrets del municipi.

Els participants es traslladaran al segle XVI i tindran com a objectiu unir-se a un grup de bandolers catalans llegendaris. La gimcana arrenca davant de l’edifici de l’Ajuntament i per participar-hi cal entrar a una pàgina web que proporciona instruccions, pistes i un mapa, i està disponible en català i en espanyol. Només cal disposar d’un dispositiu mòbil per anar escanejant els codis QR que apareixen als cartells de l’activitat. El recorregut passa per Cal Bayona, el safareig, Casa Creus, Ca la Viuda, Ca l’Americano, Cal Pons, Cal Mora, Cal Sabaté, l’església i el camí ral.

Els 300 primers participants que ensenyin la pantalla final, que demostra que han superat la gimcana digital, a un dels tres bars de Vallbona d’Anoia; Cal Saumell, bar La Brasa i Ka la Piscina, obtindran com a obsequi una ampolla de 250 ml de vinagre de mel elaborat artesanalment per D’Melis. Els artesans vallbonencs de D’Melis fa molts anys que es van establir a Vallbona d’Anoia, on elaboren sobretot aiguamel i el vinagre de mel i patés. En concret, el vinagre de mel o melagre s’obté de la fermentació de la mel i el pol·len i s'elabora artesanalment i de forma biodinàmica.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 16:20