Vallbona implementa el sistema d’aigua ozonitzada a la llar d’infants

Dijous, 17 de març de 2022 a les 12:00

L'ajuntament de Vallbona d’Anoia ha implantat el sistema d'aigua ozonitzada, per a la neteja i desinfecció de la Llar d'Infants “El Fangueig”. Es tracta d'un sistema innovador i ecològic, funciona a través d'una tecnologia d'acció d'oxigen actiu que neteja i desinfecta eliminant el 99,6% dels gèrmens i microorganismes, sense cap efecte nociu per a la salut.

Després de realitzar una prova pilot durant les tres setmanes els resultats han estat més que satisfactoris. La neteja amb ozó és altament eficaç per a eliminar virus, bacteris i fongs augmentant així les mesures dins del projecte de desinfecció i neteja en el municipi.

El personal de neteja, que ha estat degudament, pot fer ús de l'aigua generada per a treballar i desinfectar en totes les superfícies de l'immoble. Pot abocar-se directament a la galleda del pal de fregar o en un polvoritzador. A més, l'aigua ozonitzada serveix com a antisèptic de mans, amb una efectivitat fins i tot major que els gels hidroalcohòlics. Un altre dels beneficis és l'estalvi que suposa en lleixiu, detergents i altres productes químics, a més d'evitar l'ús d'envasos de plàstic. El sistema ja funciona en centres públics d'altres municipis de la comarca, com el de Cabrera d'Anoia.

Roc Farreras, regidor de salut pública de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia explicava que “aquest sistema és saludable, ecològic ja que l'ús d'aquest aigua ozonitzada és un completament natural i a l'hora econòmic, només necessita aigua freda”.  I afegia “el consistori continua adoptant mesures dins del projecte de desinfecció, neteja i ecologia en el municipi”.

Darrera actualització: 17.03.2022 | 12:58