Vallbona forma els claustres de mestres per treballar per uns centres lliures de bullying

Dimarts, 22 de de juny de 2021 a les 00:00

L'han fet els docents de l'escola i l'institut i els responsables d'extraescolars i casals també els faran.

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia, ha organitzat als centres educatius del municipi una formació sobre l’assetjament entre iguals. Els claustres de l’escola Josep Masclans i de l’INS Vallbona d’Anoia,  han participat en les dues sessions que van conduir Elisabet Guitart i Maria Sacasas el 12 de maig i el 16 de juny. Així, els centres amb aquesta formació han rebut el distintiu d’Espai lliure de bullying.

L’Ajuntament va començar a tractar aquesta problemàtica a l'institut del municipi dins dels actes de Sant Jordi amb la projecció als quatre cursos de l’ ESO del curtmetratge documental ‘Cómplices’ del director Rubén Guindo Noba, germà d'una víctima de bullying, que va viure de primera mà una situació reiterada i molt dura durant 4 anys. Al col·loqui posterior amb el director es va comentar el curt i alguns alumnes van poder intervenir i explicar que també havien patit assetjament o situacions similars, cosa que va obrir un debat molt enriquidor i interessant.

Arran de la programació d'aquest curt, la regidoria d’Ensenyament es va interessar pel programa ‘Stop bullying’, que era una prova pilot que el departament de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Anoia tenia programada per fer a Calaf, i finalment es va decidir de fer a Vallbona també, amb molt bona rebut per part dels dos claustres.

Darrera actualització: 22.06.2021 | 08:57