Vallbona fa campanya per protegir-se del foc

Dijous, 7 de juny de 2018 a les 00:00

El passat divendres va tenir lloc la xerrada “Si arriba el foc, estàs preparat?” a càrrec de Joan Llorach Segura, cap de l'àrea bàsica del cos d'Agents Rurals de la comarca de l'Anoia que va estar acompanyats del president del l'ADF de Vallbona d'Anoia, Alfons Boladeras Díaz, l'alcaldessa de Vallbona, Maribel Ferrer, el regidor d'emergències, Pere Masagué, a més d'una vintena de persones participants

L'objectiu de la xerrada que impulsa la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona es fer prendre consciencia a la ciutadania i ajuntaments d'aquest risc i coneguin les mesures d'autoprotecció que es poden dur a terme per minimitzar al màxim els seus efectes.

En concret, la xerrada va explicar la importanacia de fomentar la realització dels corresponents plànols de delimitació de les edificacions, instal·lacions i nuclis de població i la realització de les franges de protecció per poder afrontar els incendis forestals i reduir-ne el risc.

En nuclis de població i urbanitzacions cal mantenir una franja de protecció de com a mínim 25 m al voltant de la urbanització, amb la vegetació aclarida. Les parcel·les interiors també han d'estar amb el sotabosc desbrossat i la densitat dels arbres reduïda (6 m entre ells).

En el cas d'habitatges aillats i urbanitzacions s'ha de crear una franja de protecció de com a mínim 25 m al voltant de les edificacions, amb la vegetació aclarida. Desbrossar el sotabosc i aclarir la densitat dels arbres (6 m entre ells). Cal allunyar de les edificacions tot el que pugui cremar (llenya, restes vegetació, etc.).

Disposar d'aquestes franges és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d'evitar tant danys personals com materials en les edificacions.

Viure en zones forestals comporta ser conscients que existeix un risc i que hem de saber conviure amb ell. De la mateixa manera que tenim clar que cada any pot haver-hi un bosc que arribi a cremar, també hem de ser conscients que ho poden fer les edificacions, instal·lacions, urbanitzacions i nuclis de població que hi ha a prop d'una zona forestal. Per aquest motiu, és primordial adoptar les mesures necessàries per autoprotegir-nos per si arriba aquest moment.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:50

Imatges