Vallbona dobla l’oferta de casal d’estius sumant un d’esportiu per als infants més grans

Dimecres, 16 de de juny de 2021 a les 00:00

Comptarà amb l’habitual casal per a infants dels 3 als 12 i un de nou per a infants i joves dels 8 als 14

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia valora molt positivament l’augment d’infants i joves inscrits als casals d’estiu del municipi.

Aquest any n’ofereix dos, l’habitual adreçat als infants del 3 als 12 anys, i un de nou més esportiu pensat per als infants i joves dels 8 als 14. Amb la creació d’aquest nova activitat el nombre d’infants que participaran alguna de les cinc setmanes als casals ha passat dels prop de 50 de mitjana dels últims anys als més de 70 d’aquest, i la setmana amb més infants ha passat dels 39 als 69 infants.

Després que l’oferta de casal per a joves que l’Ajuntament va proposar l’any passat no sumés prou infants interessats, la regidoria d’Ensenyament i Esports va consultar les famílies dels infants del municipi i va recollir que els més grans estaven interessats per casals amb més activitat física. Així, l’Ajuntament va buscar una proposta amb activitats atractives i enriquidores per a aquest grup d’edat, amb molt d’esport.

L’estiu batega verd i Activa’t 2021

El primer dels casals proposats per a aquest estiu és l’adreçat als infants dels 3 als 12 anys (de P3 a 6è de primària), l’habitual dels últims anys, que aquest estiu tindrà com a les ‘L’estiu batega verd’ i tindrà com a eix temàtic la sostenibilitat. Partint d’aquest concepte els infants coneixeran les problemàtiques del planeta tot buscant alternatives a través del reciclatge. Entre les activitats hi haurà des de jocs, manualitats, tallers, piscina o danses fins a sortides pel poble o excursions.

I la novetat serà el segon casal, l’Activa’t 2021, està pensat per a infants i joves dels 8 als 14 anys, per als quals s’han preparat propostes però que també està obert a les aportacions dels participants. Entre les activitats previstes hi ha anar a la piscina cada dia, diferents esports des del pàdel a l’acroioga, es treballarà amb les entitats, bicicleta, patinets, skate park, i sortides setmanals de tot el dia com una excursió a les deus de Sant Quintí o al parc aquàtic Illa Fantasia, acampades, o el làser tag Els maquis de la Pobla de Claramunt.

L’Activa’t 2021 compta també amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, d’un total de 4.700 euros, destinada la dinamització de l’activitat física i l’esport local. Amb aquest ajut els infants que s’han inscrit les 5 setmanes s’han estalviat 200 euros de la inscripció.

Darrera actualització: 16.06.2021 | 17:25