Vallbona d’Anoia celebra l’alta participació en les Festes del Roser

Dimecres, 30 de maig de 2018 a les 00:00

Vallbona d'Anoia va viure del 18 al 21 de maig les Festes del Roser protagonitzades per la Fira de la Garlanda, “Vallbona, parada i fonda” i el popular Treure a Ball, amb el Ball de la Garlanda.

Per segon any, va tenir lloc a la plaça de l'esglèsia i carrers circumdants la Fira de la Garlanda, en la que hi van participar botiguers i artesans de Vallbona que mostraven els seus productes, va tenir lloc el tast gastronòmic "Vallbona, parada i fonda" on es van poder degustar els millors plats que preparen els restaurants i establiments d'alimentació de Vallbona d'Anoia acompanyat de vi, cava i cervesa artesana. A més, durant tot el matí, al nucli de Vallbona no va parar l'activitat, jocs per la canalla, espectacles, premis, la brillant actuació del Falcons de Vallbona i les visites guiades per conèixer el pas del Camí Ral i els seus antics hostals de Vallbona d'Anoia.

Dilluns van tenir lloc els actes més tradicionals de tot el cap de setmana i que són els que posen el punt final a les populars Festes del Roser. Durant el matí de dilluns va tenir lloc el traspàs de càrrecs de les Administradores, simbolitzat per la donació de l'estadal, un ciri bellament ornamentat, i se celebra un ofici en honor a la Mare del Déu del Roser, patrona de Vallbona. En finalitzar es va anar en processó amb la Mare de Déu pel nucli antic del poble. A la tarda va ser el torn del tradicional Treure al ball, amb el Ball de la Garlanda de Roseres i Pabordes. Un concert i el ball de gala van posar el punt final a les Festes del Roser 2018

L'Ajuntament també vol destacar i agrair al grup de diables de Vallbona pel reeixit correfoc així com als i les participants en l'exposició de les Festes del Roser per l'excel·lent mostra dels treballs realitzats en patchwork, puntaires, restauració, manualitats, fang i decoupage, molts d'ells petites joies d'artesania. La caminada popular també va ser un èxit de participació.

En el marc de les festes, era previst la realització de la Mostra de Cervesa Artesana Anoienca que havia de començar dissabte però que a causa de la pluja es va suspendre i es previst realitzar-la en una futura data pendent a concretar.

El consistori es mostra molt satisfet de la participació en tots els actes i en especial el diumenge el matí, en el que es va notar un augment de visitants, sobretot de fora del municipi.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:50

Imatges