Vallbona construirà una estació de bombeig per garantir l’abastiment d’aigua a tota la població

Dilluns, 17 d'abril de 2023 a les 00:00

El dipòsit del Passeig del Mirador ara no ofereix prou pressió per arribar a Vallbonica i la zona de la Plana

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha aprovat d’urgència la construcció d’una estació de bombeig que permeti garantir que tota l’abastiment i la pressió de l’aigua a tota la població del municipi. La nova estació, amb un cost total de 37.658,90 euros, servirà per bombejar l’aigua del dipòsit d’aigua situat al Passeig del Mirador i arribar a tot el terme municipal.

Fins ara l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia omplia d’aigua el dipòsit que Vallbona té ubicat al terme de Cabrera, una instal·lació que subministrava aigua a tot municipi i tenia prou pressió per arribar fins a la urbanització Vallbonica i fins a la zona industrial de la Plana. Arran del baix nivell de l’aqüifer Carme-Capellades, única font de subministrament d’aigua de Cabrera d’Anoia, aquest municipi té els pous secs i fa mesos que s’abasteix amb camions cisterna, amb cubes d’aigua. Degut a això, l'Ajuntament de Cabrera conjuntament amb l'ACA, van notificar de forma oficial a l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia que deixaven sense subministrament el dipòsit de Vallbona a Cabrera.

Davant d’aquesta situació, ara tota la població de Vallbona rebrà l’aigua del dipòsit municipal situat del Passeig del Mirador, que té garantit l’abastiment pel conveni firmat entre l’Ajuntament i Aigües Ter-Llobregat, signat aquesta legislatura.

L'Ajuntament ha pres aquesta mesura d'emergència i seguirà aplicant les mesures que l'ACA dicti, seguint el decret d'excepcionalitat.

Darrera actualització: 17.04.2023 | 12:28