L’oposició bloqueja les modificacions del pressupost proposades per l’equip de govern de Vallbona

Dijous, 28 de juliol de 2022 a les 00:00

Incloïen increments a les partides de carburants i subministraments i un tendal per a la llar
 

Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia van bloquejar al ple del passat  25 de juliol les modificacions del pressupost que va proposar l’equip de govern, format pels grups de CUP Vallbona, de Veïns amb Veu i el regidor no adscrit Jordi Rabell. Els grups de Junts per Vallbona i d’Esquerra van argumentar el vot en contra perquè van considerar que els increments d’aquestes partides ja haurien d’haver estar inclosos al pressupost ordinari. I el grup del PSC, de la seva banda, només hauria donat suport a la modificació de la partida dels trenats dels cables de llum, que havien proposat ells.

Els grups del govern havien acceptat votar cada una de les modificacions del pressupost per separat, arran d’un acord amb el grup del PSC, que havia dit que votaria a favor d’algunes de les partides, sense especificar quines. A la votació de la primera partida, l’ampliació en 7.000 euros de la despesa en carburants per als vehicles, només hi va votar a favor un grup de l’oposició, Junts per Vallbona. Veient que la resta de modificacions no s’acabarien aprovat, els grups del govern van decidir no seguir amb les votacions i van acabar retirant el punt. El govern municipal ja està estudiant la manera de poder tirar endavant aquestes accions, ja que les considera prioritàries.

A banda de la partida de subministres, combustibles i carburants, la resta de modificacions que va proposar l’equip de govern eren 2.000 euros per altres subministraments, 20.000 euros per despeses diverses per festes populars, 3.500 euros per material urbà, 3.000 euros per a eines de la brigada, 2.000 euros per a un tendal per a la llar d’infants, i 10.929,19 euros per al trenat de cables de llum. L’equip de govern considera que aquestes modificacions eren necessàries, com les dels carburants o subministraments, que han augmentat moltíssim de preu des que es van aprovar els comptes. També consideraven prioritària la instal·lació del tendal a la llar municipal per oferir als infants més espais d’ombra.

Per aquests motius, els grups del govern consideren que aquesta situació és una maniobra de desgast per part de l’oposició, a menys d’un any de les eleccions i aprofitant que l’equip de govern es troba en minoria. També retreuen a l’oposició que no plantegessin cap alternativa i que les úniques propostes fossin rebaixar partides i ajuts socials. 

Poques hores abans d’aquest ple la regidora del grup del PSC, Maria Dolores Campos, es va desdir de la dimissió que havia presentat el 14 de juny.

Darrera actualització: 28.07.2022 | 16:00