L’Institut Vallbona d’Anoia clou el seu projecte Erasmus TV International

Dimarts, 10 de maig de 2022 a les 00:00

L’Institut de Vallbona d’Anoia ha participat al projecte “Erasmus TV International”, cofinançat per l’Unió Europea i el programa Erasmus+, com a centre coordinador durant tres cursos (2019-2022) i es disposa a tancar el projecte amb l’última trobada europea a Vallbona d’Anoia del 23 al 27 de maig de 2022 amb la visita dels cinc centres de secundària socis d’Itàlia, Polònia, Portugal, Romania i Turquia.

Han estat tres cursos intensos amb una pandèmia que ens ha obligat a paralitzar les mobilitats físiques i organitzar trobades i grups de treball online. Hem après a utilitzar eines de comunicació noves i a adaptar-nos a les mesures sanitàries en cada fase del projecte. Vem poder fer una primera trobada de coordinació i formació física a Istambul, Turquia a l’octubre de 2019, una trobada virtual a Polònia al març de 2021 i finalment, hem pogut organitzar trobades físiques amb alumnes a Onesti, Romania, sobre nutrició i hàbits saludables al gener de 2022, una altra a Livorno, Itàlia, sobre art  i patrimoni cultural al febrer de 2022 i una cinquena trobada a Viana do Castelo, Portugal, sobre coeducació i ciutadania activa a l’abril de 2022.

La trobada final del projecte té lloc a Vallbona hi està enfocada a la reflexió i acció sobre temes mediambientals i a donar a conèixer el nostre patrimoni cultural. Es visiten diferents poblacions de l’Anoia, Bages, el Garraf i Barcelona i es fan diferents tallers de conscienciació. D’altra banda s’està gravant un curt de ficció ambientat en diferentes localitzacions del territori: la Casa de la Festa i Can Granotes d’Igualada, la Colònia Güell, Montserrat, Vallbona d’Anoia i Sitges.

Per al nostre Institut és una prioritat incrementar la dimensió europea entre el nostre alumnat i professorat oferint experiències educatives i accions de mobilitat europea amb altres països. Cal fer créixer en la nostra comunitat educativa el sentiment de pertànyer a una Europa unida, tolerant i solidària, que cerca la pau i està oberta a nous projectes de cooperació que facilitin l’oportunitat d’experiències personals integradores que enriqueixin la persona i potenciïn el plurilingüisme, la convivència i el respecte a altres cultures.

Darrera actualització: 10.05.2022 | 15:52