L'Escola Josep Masclans i l'INS Vallbona d'Anoia participen en la campanya "European clean up day!" de neteja de l'entorn

Dimarts, 11 de de maig de 2021 a les 00:00

En el marc de la setmana europea de la prevenció de residus, l'Escola Josep Masclans i l'INS Vallbona d'Anoia han portat a terme una activitat emmarcada dintre de la Setmana "European clean up day!" amb el lema netegem el nostre entorn. Es tracta d'una activitat anual que se celebra del 7 al 9 de maig a tota Europa una acció comuna per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, entre altres llocs.

Per part de l'Escola Josep Masclans hi va participar tot el centre, des dels més petits, els nens i nenes de P3 fins a 6 e. Són un total de 8 grups bombolla (2 de la comunitat de petits, 2 de la comunitat de mitjans i 4 de la comunitat de grans). Els alumnes van recollir residus del camí Ral, el parc de la Balç i l'esplanada del cementiri i ha trobat plàstics, pneumàtics, roba, llaunes,... que seran dipositats a la deixalleria pel seu reciclatge.

La comissió ambiental de l'INS Vallbona d'Anoia va sortir divendres, 7 de maig, amb els representants de 1r i 2n d'ESO a la zona del Mirador de la Miranda. Els onze membres de la comissió, acompanyats per diversos professors de l'institut, van recórrer tot l'espai del Mirador i es van endinsar a la zona boscosa del darrere. Aquest any es va variar el punt de recollida perquè ja fa diverses edicions que es netejava el mateix espai del riu, i ara ja està bastant neta. D'aquesta recollida en va sortir molts ítems estranys, entre ells una fanal, portes de cuina, garrafes de plàstic de gran capacitat, espumes de matalàs... La intervenció de la brigada municipal, han permès recuperar i extreure de la zona verda tots aquells ítems massa pesats o voluminosos.

Darrera actualització: 11.05.2021 | 12:33

Imatges

L'Escola Josep Masclans i l'INS Vallbona d'Anoia participen en la campanya "European clean up day!" de neteja de l'entorn L'Escola Josep Masclans i l'INS Vallbona d'Anoia participen en la campanya "European clean up day!" de neteja de l'entorn