L’alcaldessa i el regidor de Medi Ambient visiten la planta de Tradebe Vallbona, per valorar de primera mà les millores realitzades per minimitzar l’impacte en el veïnatge.

Dimecres, 28 de d’abril de 2021 a les 00:00

L’alcaldessa de Vallbona d’Anoia, Meritxell Baqué, i el regidor de Governació, Sanitat i Medi Ambient, Roc Farreras, van visitar, el dimecres 21 d’abril, la planta de fragmentació i reciclatge de vehicles fora d’us, Tradebe Vallbona. La finalitat de la visita era veure i conèixer el seu funcionament, així com fer un seguiment de les millores que s’han dut a terme per minimitzar les possibles molèsties veïnals.

Des de fa uns dos anys, des de l’Ajuntament, en col·laboració  amb el veïnatge, s’està fent un seguiment de la planta, ubicada al sector de les Llangònies, de les molèsties identificades; com sorolls per la càrrega i descàrrega de materials, sirenes de les retroexcavadores o petits esclats fruit del procés de trituració de vehicles.

Al llarg d’aquest temps, des de l’empresa s’han dut a terme diverses actuacions per millorar l’impacte i reduir les molèsties, com per exemple: estudis sísmics i sonors, la  col·locació de pantalles per disminuir el soroll, entre d’altres. Durant la visita, a la qual també va assistir un dels veïns afectats, Josep Tomàs, representants de l’empresa van explicar les mesures que s’havien aplicat i les que es preveia dur a terme properament. Per part de l’Ajuntament també es van plantejar diverses propostes de millora, i es va acordar seguir realitzant un seguiment d’aquestes, tal com s’ha fet fins ara. 

A partir d’ara, les actuacions que l’empresa preveu portar a terme són la modificació dels avisadors acústics de marxa enrere dels vehicles de la planta, per un altre sistema que faci menys soroll i que  compleixi  amb la normativa de seguretat vigent, i també la realització d’estudis per determinar millores encaminades a incrementar l’apantallament acústic de la planta per tal de minimitzar la propagació d’impacte sonor cap al municipi.

Darrera actualització: 28.04.2021 | 18:57