L’alcaldessa de Vallbona d’Anoia, nou membre del Consell de Governs Locals

Dijous, 10 de de febrer de 2022 a les 00:00

L'òrgan, té l’objectiu de representar els municipis davant les institucions de la Generalitat

El passat 1 de febrer es va constituir el Consell de Governs Locals de Catalunya en un acte celebrat a l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta de l’òrgan de representació de municipis i vegueries a les institucions de la Generalitat i actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. El Consell de Governs Local està integrat per 100 alcaldesses i alcaldes, entre ells l’alcadessa de Vallbona, Meritxell Baqué.

La funció del consell serà representar els municipis i les vegueries en les institucions de la Generalitat. La seva finalitat serà defensar l'autonomia local davant totes les institucions i òrgans l’activitat legislativa dels quals afecti els ens locals de Catalunya i participar en la tramitació parlamentaria de les iniciatives legislatives que afecten les administracions locals.

El Consell de Govern Locals té una vigència que coincideix amb cada legislatura, la seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals, de manera que es dissoldrà amb la finalització de l’actual (maig de 2023), i es constituirà de nou quan comenci la nova. Durant aquest temps treballarà per redactar el seu reglament i per dotar-se dels mitjans materials i econòmics necessaris per desenvolupar la seva tasca i ser una eina útil per al món local.

Darrera actualització: 10.02.2022 | 10:18