L'Ajuntament de Vallbona publica un ban de recomanacions i mesures sobre les fogueres i ús de petards per les revetlles

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 00:00

Es prohibeix fer fogueres, tirar coets i petards voladors dins el nucli urbà i en cap cas a les proximitats de camps de cultiu i massa forestal.

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia ha editat un BAN en què s'especifiquen les mesures a seguir tant pel que fa a l'ús del material pirotècnic com a la prohibició d'encendre fogueres aquests dies vinents a les revetlles de Sant Joan i Sant Pere.
Així, l'alcaldessa del municipi, Meritxell Baqué ha emès un BAN per tal de garantir la seguretat de les persones i dels béns públics i privats, dels espais forestals i agrícoles i per respecte als equips d'extinció d'incendis que actualment estan treballant, en el que manifesta:

1. A causa de l'extrema sequera i a la proximitat del nucli urbà amb la massa forestal: està PROHIBIT FER FOGUERES, TIRAR COETS I PETARDS VOLADORS dins el nucli urbà i en CAP CAS A LES PROXIMITATS DE CAMPS DE CULTIU I DE MASSA FORESTAL. Està permès l'ús de pirotècnia NO VOLADORA en carrers i espais allunyats de la zona forestal.
2. Respecteu els consells de Protecció Civil "REVETLLES AMB PRECAUCIÓ".
3. Aquelles persones que tinguin gossos o animals susceptibles de patir situacions d'estrès durant la revetlla, se'ls hi recomana el següent:
• Deixar l'animal en un lloc fosc i recollit, amb les seves mantes, joguines i aigua que li proporcioni seguretat.
• En altres casos, recomanem consultar al veterinari per si calgués administrar sedació.

El Ban també recorda que per qualsevol eventualitat, cal posar-se en contacte PRIORITÀRIAMENT amb Emergències al número 112 i seguidament al telèfon d'emergència de l'Ajuntament, el 678 042 474, que informarà directament a l'ADF.

La nit de Sant Joan és per excel·lència la nit del foc. Aquesta festa tan tradicional, comporta una sèrie de riscos que cal minimitzar, i prevenir al màxim els danys i accidents a les persones i els béns.

Darrera actualització: 20.06.2022 | 18:06