Formació i Treball recull 1.536 quilos de roba usada a Vallbona d’Anoia durant el primer semestre del 2022

Dimecres, 12 d'octubre de 2022 a les 00:00

• L’entitat ha gestionat 21.313.000 kg de roba i complements durant l’any passat a tot Catalunya.

• Formació i Treball, durant aquesta crisi social i sanitària, a més de continuar treballant per la sostenibilitat mediambiental, s’ha mantingut compromesa amb la continuïtat dels llocs de feina per a persones en risc d’exclusió social.

Formació i Treball ha recollit 1.536 quilos de roba usada a Vallbona d’Anoia durant el primer semestre del 2022 a través d’un contenidor del municipi per garantir la sostenibilitat mediambiental del municipi. Així mateix, a Catalunya, Formació i Treball ha gestionat 21.313.000 kg de roba i complements a les seves plantes durant el 2021; en concret la de Sant Esteve Sesrovires, la més avançada del sud d'Europa.

De nou aquestes xifres en positiu indiquen que cada vegada en major mesura la ciutadania té com a referent els contenidors de la Fundació, vinculats als projectes Moda re- de Cáritas i Roba Amiga, per realitzar donacions de roba i complements en bon estat que ja no utilitzen.

A Catalunya, es canalitza mitjançant més de 1.203 contenidors ubicats a més de 235 municipis. I a grans trets, el 55% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; el 40% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 5% per a cogeneració elèctrica i calorífica.

Però, que hi ha darrere de cada bossa donada?

- Es creen llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat. Les persones que instal·len i fan la recollida dels contenidors, les que fan la selecció d’aquest tèxtil per tipologia, les que la tornen a posar en el circuit comercial; totes elles compten, gràcies al projecte tèxtil, amb un contracte d’inserció. És a dir, un itinerari formatiu-laboral de durada mínima de 6 mesos a través del qual compten amb un contracte laboral i el suport d’un/a tècnic/a d’intermediació laboral i un/a encarregat/da del servei productiu que les prepara per a la seva posterior sortida al mercat laboral ordinari. Més del 50% de les persones que finalitzen un contracte d’inserció a Formació i Treball aconsegueixen feina en menys d’un any.

Darrera actualització: 12.10.2022 | 13:39