Els nous gegants de Vallbona es diran Soldó i Carol i seran un bandoler i una pagesa

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 00:00

És el resultat del procés participatiu sobre els gegants, dels quals ara cal decidir-ne el disseny

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia va organitzar divendres 1 de juliol l’acte de presentació dels resultats del procés participatiu per al disseny dels nous gegants de Vallbona d’Anoia. Atès que els vells pesen molts i són difícils de portar, es va demanar als vallbonencs a través d’una consulta popular com havien de ser els nous que es construïssin.

Els participants de la consulta van votar que els gegants fossin completament nous, i no una nova versió dels anteriors, que facin una alçada d’uns 3,5 metres, que siguin un bandoler i una pagesa, i que es diguin Soldó i Carol. Amb l’ajuda dels artesans geganters del taller Gabins de Torrelló, que van explicar els diferents materials necessaris per construir els gegants i van donar indicacions sobre com es dissenyen, els assistents van arribar a un consens per crear un esbós definitiu per a Soldó i Carol. Les properes setmanes el taller enviarà propostes de disseny fetes a partir d’aquest esbós.

Al setembre l’Ajuntament convocarà una nova trobada per triar el disseny definitiu i amb la gent interessada en ser portadors dels futurs gegants de Vallbona. D’altra banda, s’estan estudiant mesures per restaurar els gegants antics, Bartomeu i Roser, i poder-los mostrar en un espai que dignifiqui les figures i en què es puguin conservar en bones condicions.

Darrera actualització: 11.07.2022 | 11:04