El Consell d'Infants de Vallbona d'Anoia visita l'Ajuntament per conèixer el seu funcionament

Dilluns, 4 de març de 2024 a les 00:00

El Consell d'Infants de Vallbona d'Anoia, format per nens i nenes de 5è i 6è de primària, va visitar l'Ajuntament el passat mes de febrer. Acompanyats per l'alcaldessa, Meritxell Baqué, i el regidor de joventut, Tomàs Pérez, van poder conèixer de prop les tasques i funcions del consistori, així com les persones que en formen part.

El Consell d'Infants és l'espai de participació que s'estableix a nivell municipal per tal que tots els nens i nenes tinguin veu i opinió sobre el poble en què volen viure. Es tracta d'una iniciativa impulsada arreu del territori, en base a la llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència de Catalunya, i emparada en els drets de tots els infants, reconeguts per les mateixes Nacions Unides.

El compromís de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia amb la participació infantil es reafirma amb aquestes iniciatives, que posen de manifest la importància de donar veu als més joves en la construcció de la comunitat.

Així, durant la visita a l'Ajuntament, els membres del Consell a més de conèixer l'organització de l'Ajuntament i els tècnics responsables van poder també conversar amb l'alcaldessa i el regidor de joventut sobre els seus projectes i idees per a la millora del poble. La jornada va concloure amb un berenar compartit.

L'objectiu del Consell d'infants és continuar generant un espai de relació directa dels infants amb el consistori. Actualment, el Consell d'Infants de Vallbona d'Anoia treballa per dur a terme un procés de cocreació durant aquest curs escolar, involucrant diversos agents de la comunitat educativa del municipi. Aquesta iniciativa pretén generar un espai de relació directa entre els infants i l'Ajuntament, buscant millorar constantment la vila.

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia valora molt positivament la participació dels nens i nenes en el Consell d'Infants i considera que és una eina important per a la construcció d'un municipi més participatiu i inclusiu.

Darrera actualització: 04.03.2024 | 15:28