El 92% dels veïns estan molt o bastant satisfets de viure a Vallbona d'Anoia

Dijous, 2 de març de 2023 a les 00:00

Els serveis més ben valorats són la recollida d'escombraries i reciclatge, el trànsit i l'aparcament

El 92% dels veïns de Vallbona d'Anoia estan molt o bastant satisfets de viure al municipi. Segons el baròmetre que ha publicat la Diputació de Barcelona el 58,6% dels vallbonencs estan molt contents del municipi en què viuen (un 18 per cent per sobre de la mitjana de la província de Barcelona) i el 33,1% ho estan bastant. La majoria d'enquestats, un 39,4 per cent, van considerar que el municipi havia millorat l'any anterior i el 60,3% va vaticinar que el municipi milloria de cara al futur, més de 4 punts percentuals per sobre de la mitjana de la província.

D'altra banda, un 73% dels enquestats també van expressar estar molt o bastant satisfets amb el compromís amb el canvi climàtic, un 62% molt o bastant satisfets amb el foment de la participació ciutadana i un 55% molt o bastant satisfets amb la transparència de l'Ajuntament. Respecte a la gestió de l'Ajuntament, un 71 per cent la puntua amb una nota entre un 5 i un 8, i un 12 per cent amb un 9 o més.

Els serveis més ben valorats pels veïns consultats van ser la recollida d'escombraries i reciclatge, amb una nota d'un 7,3, el trànsit amb un 7,2 i l'aparcament amb un 7,1. Els tres amb menys valorció van ser les oportunitats de feina (4,4), el cost de comprar o llogar un habitatge (5,4) i la velocitat d'internet (6,4). 

Pel que fa als problemes que identifiquen com a més greus al municipi, un 9,4% de la mostra va indicar la gestió política i municipal, un 7,9 la seguretat ciutadana, un 7,3 l'atur i les condicions de treball, un 6,4 la manca d'equipaments i serveis i un 4,1 per cent l'equipament i els serveis sanitaris. Amb menys percentatge també van indicar com a problemes el transport públic, el creixement, la neteja, l'accés a l'habitatges o l'incivisme.

 

Una dada que se situa per sobre de la mitjana de la província és la de gent que no ha fet mai cap tràmit en línia a l'Ajuntament, que representen el 65,7% dels enquestats, respecte els 55,7 de la mitjana provincial. Més de la meitat dels qui no n'han fet mai cap diuen que el motiu és que prefereixen fer les gestions presencialment (un 42,8%) o que no saben com fer-ho o no saben com fer servir internet (un 9,1%).

 

El Dibaròmetre de la Diputació de Barcelona es va fer a Vallbona d'Anoia l'última quinzena de desembre del 2020 amb una enquesta representativa feta a entre 1.001 i 3.000 habitants.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 18:44