Cinc vallbonencs i vallbonenques troben feina a través d’Anoia Activa el 2021

Divendres, 28 de gener de 2022 a les 00:00

La majoria de les persones ateses al servei són dones majors de 38 anys
 

Cinc vallbonencs i vallbonenques van aconseguir feina, durant el 2021, a través del servei Anoia Activa, que s’ofereix des del Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament. En total, es va atendre catorze persones, un home i tretze dones, i es van fer cinc sessions grupals, en què hi va haver quinze participants.
 
Des d’Anoia Activa es va atendre el 16 % dels aturats i aturades del municipi, que, segons dades del programa Hermes de la Diputació de Barcelona, l’octubre de 2021, eren 85, una gran part del sector serveis. Les persones que es van incorporar al mercat laboral, cinc, van suposar un 36 %. Una dada important a destacar és que el perfil de la majoria dels usuaris atesos van ser dones majors de 38 anys i amb un nivell de formació mig. Pel que fa a la vessant d’empreses, es van gestionar set ofertes de feina.
 
A tota la comarca, durant el 2021, el servei va atendre 308 persones, de les quals 65 van trobar un lloc de treball, un 21,10 %, i es va fer una prospecció a 100 empreses. Anoia Activa és un projecte emmarcat dins de la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, “Treball a les 7 comarques”. Està impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada. El seu principal objectiu és dinamitzar el territori i reduir la crisi d’ocupació i millorar la competitivitat de les empreses, mitjançant la cooperació amb diverses entitats socioeconòmiques de la comarca, ajuntaments i teixit empresarial.
 
El projecte ofereix serveis orientats a les empreses i a les persones. Per a les empreses engloba un conjunt d’activitats, serveis i tràmits per facilitar l’assessorament tècnic i especialitzat en matèria d’ocupació. Per als usuaris i usuàries es posa a disposició una atenció d’inserció sociolaboral en què s’acompanya les persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya en la recerca activa de feina. S’ofereix informació, orientació, redacció de currículums, formació i pràctiques a les empreses.
 
El servei és gratuït. Per demanar hora per la tècnica cal trucar al telèfon de l’Ajuntament, 937 718 002.

Darrera actualització: 28.01.2022 | 11:09