Aquest agost es reprèn el servei Anoia Activa

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 12:35

El projecte ofereix serveis orientats a les empreses i a les persones en l’àmbit socioeconòmic i de creació d’ocupació

Aquest mes d’agost i fruit del conveni entre l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia i el Consell Comarcal, es reprendrà el projecte d’Anoia Activa al nostre municipi amb l’objectiu global de dinamitzar el territori i reduir la crisi d’ocupació i millorar la competitivitat de les empreses, mitjançant la cooperació amb diverses entitats socioeconòmiques de la comarca, ajuntaments i teixit empresarial.

El projecte ofereix serveis orientats a les empreses i a les persones. Per a les empreses engloba un conjunt d’activitats, serveis i tràmits per facilitar l’assessorament tècnic i especialitzat en matèria d’ocupació. Per als usuaris i usuàries es posa a disposició una atenció d’inserció sociolaboral en què s’acompanya les persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya en la recerca activa de feina. S’ofereix informació, orientació, formació i pràctiques a les empreses de manera personalitzada i individualitzada. 

En el marc d'Anoia Activa es desenvolupa la Co-operativa, un dispositiu de suport als Serveis Locals d’Orientació dels municipis que presenten un índex d’atur més elevat a la comarca de l’Anoia. Aquest dispositiu està format per dues unitats: la Unitat d’orientació i acompanyament a la inserció i la Unitat de prospecció.

Al municipi de Vallbona d'Anoia la Co-operativa d'Anoia Activa ofereix el servei d'orientació laboral consistent en ajuda a la inserció, realització de pràctiques en empreses, mediació laboral, orientació professional, motivació per a l’ocupació, derivació cap a altres recursos ocupacionals, seguiment en la contractació, anàlisi de l’ocupabilitat i les competències transversals o informació del mercat de treball entre d’altres.

Des del gener de 2021, s'han atès 10 persones al municipi (8 dones i 2 homes) i s'ha assolit la inserció laboral de 2 persones usuàries.
El servei d'Ocupació local s'ofereix a Vallbona el segon i quart divendres de cada mes. Per demanar cita es pot fer per telèfon al 938051585 - extensió 336) o per email a l'adreça aeo@anoia.cat.

El projecte Anoia Activa, co-liderat pel Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada, pretén impulsar plans d’acció local que tinguin impacte en l’àmbit socioeconòmic i de creació d’ocupació en sentit ampli amb col·laboració amb entitats, organismes institucionals i agents socials del territori. És un projecte emmarcat dins de la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, “Treball a les 7 comarques”.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 12:39