Vallbona, el municipi que més fa servir el Bibliobús Montserrat el 2017

Dimarts, 17 de juliol de 2018 a les 00:00
El 15 per cent de tots els préstecs dels municipis anoiencs els demanen vallbonencs

Els veïns de Vallbona d'Anoia van demanar en préstec 2.587 documents del Bibliobús Montserrat durant el 2017. Això suposa un 15 per cent del total de préstecs registrats a tots els municipis que compten amb aquest servei a l'Anoia. La mitjana és de 63 documents agafats en préstec per parada del vehicle a Vallbona, de les més altes de la comarca malgrat que el servei és setmanal, i no quinzenal,com a d'altres municipis.

Són dades de la Memòria 2017 del Bibliobús Montserrat, que conclou que Vallbona d'Anoia destaca juntament a Sant Martí de Tous i Òdena en dades d'ús elevades. El document analitza que tot i tenir unes realitats com a municipis molt diverses, els tres coincideixen en tenir servei de bibliobús amb periodicitat setmanal. L'informe també apunta com a motius que expliquen aquestes xifres la implicació de l'escola, entitats i l'Ajuntament, la proximitat a altres equipaments bibliotecaris, la promoció del servei des de l'Ajuntament o el nivell cultural.

A banda del servei de préstec, durant el 2017 el Bibliobús Montserrat ha programat a Vallbona l'espectacle per a infants “L'espectacle de clown Mô” de Mô clown cia, que va comptar amb 120 assistents, i 9 hores del conte per a prelectors de 0 a 5 anys. D'altra banda, 49 alumnes de l'Institut de Vallbona d'Anoia van participar al projecte “Terror a la Xarxa”, adreçat a alumnes d'ESO per tal de promoure el gust per la lectura. Els joves van treballar en format club de lectura el llibre “El noi que vivia tancat en una habitació” d'Álvaro Colomer i Antonio Lozano. Aquesta activitat es va complementar amb una xerrada dels Mossos d'Esquadra sobre Internet Segura i la visita dels autors com a colofó final.

L'objectiu del Bibliobús Montserrat és oferir un servei de lectura pública de qualitat a tots els habitants i entitats dels municipis. El tracte personalitzat, l'adequació dels serveis i el fons a la demanda dels usuaris són els puntals del servei. Des del 1998 ofereix aquest servei de lectura pública a 13 nuclis de població en 12 municipis d'entre 300 a 3.000 habitants, de les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès. La Diputació de Barcelona és qui gestiona el Bibliobús amb el suport de la Biblioteca Central d'Igualada i dels municipis als quals dona servei, que a l'Anoia són Cabrera d'Anoia, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, la Beguda Alta (Masquefa), la Llacuna, Òdena, St. Martí Sesgueioles. St. Martí de Tous, la Torre de Claramunt i Vallbona d'Anoia.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:50