Vallbona proposa que els alumnes de Batxillerat aprofitin el transport escolar obligatori dels d'ESO per desplaçar-se al seu centre

Dimarts, 8 d'octubre de 2019 a les 00:00

Des del principis de setembre es porta a terme la prova pilot que porta els estudiants de Vallbona, Cabrera i la Pobla a l'institut de Capellades 

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia va proposar, a l’iniciar el curs escolar 2019-2020, al Consell Comarcal de l'Anoia, ens responsable de la gestió del Transport Escolar Col·lectiu, que l'autobús de la ruta de transport que porta els alumnes d'ESO que s'han de desplaçar obligatòriament del seu municipi a Vallbona, de tornada, servís per transportar els alumnes de Batxillerat de Vallbona d'Anoia, de Cabrera d'Anoia i de la Pobla de Claramunt fins a l'Institut Molí de la Vila de Capellades.

L’ens comarcal va veure amb bons ulls la proposta i van acordar fer una prova pilot. Així, des des de l’inici de curs que es realitza aquest nou servei, que ha estat molt ben acollit per les famílies i ja s’han introduit millores com els espai d’espera del alumnes. 

L’observació que va aportar el consistori vallbonenc a l’ens comarcal és que l'autocar que porta a l'Institut de Vallbona els alumnes que cursen ESO de Vallbona, Cabrera i la Pobla, torna buit. D'aquesta manera, s'aprofita el viatge de tornada del vehicle per als alumnes de batxillerat d'aquests municipis.

El Consell Comarcal té l’obligatorietat de garantir el servei de Transport Escolar (dins els límits de la comarca) als alumnes d’ensenyament obligatori de l’Anoia, sempre d’acord amb allò que determini el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La normativa del Consell Comarcal indica que l'ens també pot decidir que els alumnes que cursin estudis d’ensenyaments postobligatoris (Batxillerat, Grau Mitjà o Grau Superior) siguin usuaris del servei de Transport Escolar de l’Anoia.

Darrera actualització: 08.10.2019 | 09:59