Vallbona no aprova el desistiment de la sol·licitud d'aplicació de coeficients d'actualització dels valors cadastrals

Dimecres, 31 de juliol de 2019 a les 13:00

La proposta va comptar amb els vots en contra del PSC, Junts i ERC

El ple municipal de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia de dilluns passat, 29 de juliol no va aprovar la proposta del govern municipal per desistir de la sol·licitud que es va fer per a l'aplicació de coeficients d'actualització dels valors cadastrals. Hi va haver 5 vots en contra, dels dos regidors PSC Vallbona, els dos de Junts per Vallbona i el regidor d'ERC; i 4 vots a favor, dels dos regidors de la CUP, el regidor de Veïns amb veu i el regidor no adscrit Jordi Rabell. 

Segons el govern municipal, després de fer les consultes pertinents, van saber que aquest desistiment de la sol·licitud no tindria cap conseqüència, perquè la relació entre el valor cadastral i el valor del mercat a Vallbona es troba ara al voltant del 42 per cent. Així, s'haurien mantingut els valors cadastrals, la base liquidable i la base imposable.

L'objectiu de la mesura presentada pels grups del govern, CUP Vallbona – Amunt, Veïns amb veu i el regidor no adscrit Jordi Rabell, era poder incorporar ajuts i descomptes per a les famílies que més ho necessitessin, com les més vulnerables o les monoparentals. Els grups de l'oposició van argumentar que l'Ajuntament no pot modificar el coeficient, mentre que els grups del govern consideren que sí que tenen competència per fer-ho.

L'Ajuntament va sol·licitar a la Direcció General del Cadastre a partir de l'any 2013 l'aplicació dels valors cadastrals dels béns immobles urbans del terme municipal de Vallbona per Llei de Pressupostos Generals de l'Estat fins que l'actualització d'aquesta valors al municipi se situessin en un entorn homogeni del 50% respecte del valor de mercat. El termini per desistir d'aquesta sol·licitud acabava dimecres 31 de juliol de 2019.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 15:30