Vallbona i l'ADF treballa per la prevenció d'incendis forestals a l'estiu

Dimecres, 5 de setembre de 2018 a les 00:00
 L'ens municipal i l'entitat es coordina també amb el dispositiu de la Diputació de Barcelona per a aquests mesos 

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) del municipi han treballat abans i durant l'estiu en un seguit de mesures per reduir al màxim el risc d'incendi forestal al terme municipal. Des del consistori s'està treballant en les franges perimetrals del nucli i té previst instal·lar un nou hidrant al carrer Minada. L'ADF de la seva banda treballa al llarg de tot l'any en el manteniment i la neteja de camins forestals.

L'ens municipal i l'associació treballen també de manera coordinada amb la Diputació de Barcelona en el Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI), un dispositiu actiu durant els mesos d'estiu a la demarcació que porta a terme un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació, adreçades a evitar l'inici dels incendis forestals. El PVI també estableix les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal i la seva ràpida detecció.

Vallbona d'Anoia i l'ADF han firmat aquest estiu un conveni de col·laboració pel qual l'entitat es fa càrrec del servei municipal de vigilància forestal, prevenció i extinció d'incendis als boscos i zones forestals del municipi durant aquest 2018. L'ADF ha incorporat aquest any un tercer vehicle amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:50

Imatges

PVI2 PVI1