Vallbona desencalla el pla parcial d'ordenació per reubicar l’Institut i ampliar l’escola

Dimecres, 22 de juliol de 2020 a les 00:00

El ple municipal també ha aprovat un conveni i una nova ordenança sobre l’aigua

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha aconseguit desencallar el pla urbanístic que ha de permetre reubicar l’INS Vallbona d’Anoia i l’ampliació d’espais comuns del CEIP Josep Masclans. L’equip de govern celebra haver pogut desencallar la situació després que la manca de consens entre els diferents governs i petites traves urbanístiques hagin provocat que  l’institut i l’escola del municipi portessin respectivament 12 i 15 anys en barracons. 

El ple de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha aprovat d’una banda la verificació de la modificació del text refós que han fet els promotors del sector on s’ha d’ubicar el nou institut i l’ampliació de l’escola primària, que era un dels requisits que demanava Urbanisme per aprovar definitivament el pla parcial. Així, un cop sigui aprovada aquesta darrera modificació per part d’Urbanisme, es podrà fer l’aprovació definitiva del pla en seu de ple i finalment els promotors podran cedir els terrenys a l'Ajuntament, que serà qui els cedirà a la Generalitat per fer realitat el nou SES-CEIP. A partir d'aquí, el Departament d’Educació podrà començar a treballar amb el projecte de l'edifici i en un màxim de dos anys la zona haurà d'estar urbanitzada.

L’altre punt que impedia tirar endavant el pla parcial era el fet que Vallbona havia superat  el consum màxim permès de l’aqüífer Carme-Capellades. Així, el ple municipal també ha aprovat un conveni per obtenir també subministrament d’aigua potable des d’Aigües Ter-Llobregat. Juntament amb aquest conveni s'ha aprovat l'ordenança de l'aigua que ha permès actualitzar uns preus desfasats i ajustar-los al nou subministrament; també permetrà afegir-hi una tarifació social, i preus especials per a famílies nombroses i per a fuites, que les factures actuals no contemplaven.

Darrera actualització: 22.07.2020 | 21:31