Vallbona d’Anoia revisa i posa al dia els Desfibril·ladors Externs Automàtics

Dijous, 2 de juliol de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha modificat la concessió del servei de manteniment dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) a l’empresa de serveis de cardioprotecció Cardiosos després de la darrera revisió feta a les unitats DEA del municipi.

El seguiment dels equipaments d’emergència va constatar que dels 6 desfibril·ladors que té Vallbona d’Anoia, 5 d’ells no presentaven cap contracte de manteniment. A resultes d’això, 2 d’ells no eren operatius degut a que la bateria estava caducada i en 4 unitats, els elèctrodes estaven també caducats. D’altra banda, la unitat DEA de l’escola Josep Masclans no presentava els elèctrodes pediàtrics específics necessaris en cas d’emergència per a nens i nenes de fins a 8 anys.
La ubicació d’algunes de les unitats DEA també ha estat redissenyada. La unitat que fins ara estava a l’interior del pavelló poliesportiu Antoni Casas Ferrer es col·locarà a la zona dels barris de la Pedrera i Vallbonica. El reordenament es fa per dos motius principals: d’una banda, l’equipament esportiu ja té un desfibril·lador a l’aire lliure i de fàcil accés situat al costat del bar del complex esportiu. De l’altra, el fet que la unitat DEA es trobés a l’interior del recinte, amb la conseqüent manca d’accés a l’equipament mèdic ja que la major part del dia el poliesportiu està tancat, ha fet que l’actual govern el ressituï en una zona pública dels barris esmentats, els quals no estaven coberts pel servei de cardioprotecció.

Al llarg d’aquest 2020 i el proper 2021 es treballarà perquè tots els aparells siguin calefactables i en cas d’emergència es connectin directament al 112, per tal de millorar-ne el servei. I al llarg dels mesos següents s’iniciaran formacions específiques d’assistència al personal laboral de l’ajuntament, la Llar d’Infants, l’escola Josep Masclans, l’Institut Públic i els veïns del poble, per tal que qualsevol persona pugui utilitzar les unitats DEA en cas de necessitat.

El canvi de concessió amb els serveis de cardioprotecció de Cardiosos ha suposat la cobertura del manteniment de les 6 unitats DEA de Vallbona d’Anoia per un valor de 1.800 euros anuals més IVA, 1.000 euros menys que el cost de l’anterior concessió i que suposarà un estalvi d’un 30% anual.

Darrera actualització: 02.07.2020 | 12:31