Vallbona d'Anoia estrena senyalització del camí Ral

Dimarts, 16 de juny de 2020 a les 00:00

L'actuació complementa la senyalització històrica de la ruta urbana Vallbona, parada i fonda, a la vegada que també s'emmarca en el tram del camí Ral que unirà Vallbona d'Anoia, Piera, els Hostalets de Pierola i Masquefa.

Vallbona d'Anoia ja té instal·lada la senyalització rural del tram del camí Ral que la unirà amb Masquefa. La nova actuació per millorar i incrementar l'oci, el lleure i el turisme dels entorns rurals del municipi es suma així a l'equipament inaugurat al gener, quan es va estrenar la senyalització urbana de la ruta Vallbona, parada i fonda. 

El tram de senyalització rural que es presenta s'inscriu en el projecte del Consell Comarcal de l'Anoia per unir amb l'antic traçat del camí Ral les poblacions de Vallbona d’Anoia, Piera, Hostalets de Pierola i Masquefa. 

El tram que s'ha adequat presenta doncs plafons i indicadors on s’hi han integraran elements d'orientació, identificació de les vies i un plafó explicatiu a la sortida del poble sobre el camí Ral. 

La ruta indica llocs d'interès dels voltants de la vila i com moure’s a peu o en bicicleta per les zones de La Fonolleda, la Mare de Déu de Mas Bonans o també, com arribar a l’estació de ferrocarril, Can Violant, Capellades, La Pobla de Claramunt o el riu Anoia. La senyalització també té presents elements orogràfics inundables com la Riera seca.

Vallbona d'Anoia també forma part de la Via Blava de l'Anoia i amb aquesta intervenció es consolida el primer pas perquè des de la vila anoienca, la prolongació del camí Ral uneixi amb vies rurals la llera del riu Anoia amb l'Eix de Ponent del Baix Llobregat.

La recuperació del camí Ral com a pont entre les vies de l'Anoia i el Baix Llobregat

El camí ral de l’Aragó era el camí que unia Barcelona fins més enllà de la plana de Lleida i que en aquest territori passava per Martorell, Masquefa, Vallbona d’Anoia, Igualada i Jorba, fins a Cervera. Part de l’actual Via Blava que s'ha projectat paral·lela al riu Anoia també formava part del camí Ral, mentre que poblacions del sud de la comarca com Piera, Hostalets de Pierola o Masquefa quedaven fora d’aquest traçat nou. Amb la integració del tram del camí Ral que va de Vallbona d’Anoia fins a Masquefa s’uneix la Via Blava de l’Anoia amb la via o Eix de Ponent del Baix Llobregat, unint també amb aquest nou itinerari de Camins de l'Anoia els rius que donen nom a les respectives comarques.

Darrera actualització: 16.06.2020 | 10:28

Imatges

Vallbona d'Anoia estrena senyalització del camí Ral