Vallbona d’Anoia confia en Canigat el control de les colònies de gats

Dilluns, 28 d'octubre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat Canigat per intentar controlar i reduir el nombre de gats del municipi amb l’objectiu d’aconseguir un tracte adequat i una millor gestió en l’assistència dels animals perduts o abandonats en la via pública.
Canigat s’ocuparà de la gestió i control de les colònies de gats del municipi de Vallbona d’Anoia. El control poblacional es farà a través de la reestructuració, ordenació i manteniment de colònies controlades de gats. Es promourà, però, l’adopció dels gats acabats d’abandonar, les cries i, en general, tots els gats susceptibles de ser socialitzats. Canigat portarà un registre de tots els animals de les colònies i s’indicarà quins tractaments han rebut, si estan esterilitzats o si s’han hagut d’eutanasiar.
Sempre que sigui possible, Canigat portarà l’animal ferit al veterinari i mirarà d’aplicar el millor tractament per ell. Una vegada finalitzada la intervenció, l’associació decidirà si s’ha de retornar a la seva colònia si es tracta d’un gat feral, o bé si necessita un refugi per tal de trobar un adoptant per ell. En cas de cadells rescatats, Canigat valorarà si té espai i si està en condicions de fer-ne la recollida. En cas de gats domèstics abandonats, si Canigat disposa d’un refugi, podrà valorar en cada cas si té espai i està en condicions d’acceptar l’animal. Si l’animal recollit porta identificació, personal de l’Ajuntament o voluntaris de l’associació Canigat localitzaran a la persona propietària.
L’objecte del conveni, dins de la Llei de protecció dels animals, és el foment de la tinença responsable dels animals, i es concreta en el control de la població de gats de carrer del municipi de Vallbona d’Anoia amb la intenció d’evitar els problemes derivats de la sobrepoblació.
Canigat és una entitat sense ànim de lucre de Vallbona d’Anoia que desenvolupa programes i projectes dedicats a la protecció dels animals. Un dels seus programes és el de la protecció dels gats del carrer, que inclou controls clínics, alimentació, manteniment i control de les colònies estables, adopcions i reubicacions en alguns casos.

Darrera actualització: 28.10.2019 | 15:54