Vallbona aconsegueix ajuts per valor de 78.500 €

Dimarts, 7 de juliol de 2020 a les 12:45

L'Ajuntament de Vallbona rebrà 78.500 euros en subvencions de la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de Serveis de l’ens supramunicipal. L’aportació econòmica de la diputació finançarà projectes de mobilitat, polítiques de gènere, promoció del comerç i millores per l’habitatge per a la gent gran. La suma dels imports aconseguits suposa un augment del 4,7% respecte a l’any anterior.

La subvenció més elevada correspon als 25.000 euros destinats a la implantació d’un pla de mobilitat per a la creació d’un camí amable per anar a l’escola. L’objectiu és que les famílies puguin anar a peu i sense perill al centre escolar i evitar agafar el vehicle.

També s’han aconseguit més de 2.000 euros per a la creació d’un punt lila i de promoció de la salut afectiva i sexual. Dirigit, sobretot, al jovent del poble. Un Punt Lila és un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes als espais públics, així com d’assessorament i actuació en cas que se’n produeixi alguna. 

Per a la promoció del comerç de proximitat, la Diputació ha concedit una subvenció de 2.500 euros per tal de fomentar la compra al comerç sense generar residus ni bosses de plàstic. Aquesta acció anirà acompanyada d’una campanya de promoció del comerç local, que ha mostrat la seva importància durant la crisi del coronavirus.

Finalment, Vallbona d’Anoia rebrà més de 5.500 euros per a arranjaments d’habitatges, destinats a gent gran o gent amb discapacitat. Aquestes ajudes es gestionaran a través de l’assistenta social.

El Catàleg de serveis recull l’oferta de suport tècnic, material, econòmic o de prestació directa que la Diputació de Barcelona posa a l’abast dels governs locals de la província per a la prestació de serveis i activitats locals. L’oferta de recursos té l’objectiu de posar a disposició dels governs locals diferents recursos a fi de satisfer les necessitats detectades al territori i promoure polítiques transversals o sectorials.

Darrera actualització: 07.07.2020 | 12:46

Imatges

Vallbona aconsegueix ajuts per valor de 78.500 €