Taller de Teatre amb les T de TEATRE

Dijous 30/11/2017
INS Vallbona d'Anoia - T de Teatre (1)

L'INS Vallbona d'Anoia enguany ha engegat l'aula de teatre amb dotze alumnes de 2n d'ESO , així com l'optativa transversal de teatre que n'aplega tretze més.

Aquest recent i bonic projecte, dins del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona, ha fet possible que les actrius Carme Pla i Marta Pérez del grup T de Teatre s'apropessin a l'institut a treballar amb els nostres alumnes, que han après moltes coses amb el monogràfic teatral que elles ens han preparat, aquest mes de novembre. Així ens ho explica la Clàudia Garcia, alumna de 3r d'ESO: vam fer un munt de coses que m'han servit molt pel que jo vull fer... ha complert les meves expectatives.

La companyia T de Teatre va guanyar ressò mediàtic quan l'any 2001 van crear la sèrie televisiva de TV3 Jet Lag, tot i que la seva principal dedicació va vinculada al  teatre, i ara estan de gira per tot l'estat amb la seva obra E.V.A.

Tenint en compte que el teatre és una eina que abasta tota la riquesa humana, tant en la seva dimensió personal, com en la interpersonal i la sociocultural, sense oblidar que especialment entre adolescents és una arma poderosa per lluitar amb els seus complexes, pors i inseguretats, els tallers s'han desplegat en un ventall d'activitats destinades a copsar i tastar cadascuna d'aquestes dimensions, d'una manera lúdica i àgil. La Núria Campillos (3r), l'Iker Jiménez (2n) i la Nerea Cortés (2n) ens en fan cinc cèntims: m'han agradat molt les activitats i m'han ajudat una mica a treure la vergonya (...) M'ha agradat molt fer teatre, m'ho he passat molt bé. El primer i segon dia vaig tenir una mica de vergonya però el tercer dia em vaig obrir més i m'ho vaig passar millor (...). No me esperaba que fuera ésto... al principio tenía mucha vergüenza, pero poco a poco me he ido soltando... me lo he pasado muy bien

En cadascuna de les sessions hem començat amb un ball de grup que ha afavorit la desinhibició i la bona predisposició per a la resta de dinàmiques. Hem seguit amb exercicis de relaxació, escalfament de veu i diferents activitats d'expressió corporal i gestual.

Tot i que els exercicis que la Carme i la Marta ens han proposat en aquests tres dies han estat diferents, gosem dir que el denominador comú ha estat la "improvisació". La Martina així ho explica: Ens van ensenyar molta improvisació,  vam aprendre molt... va ser guai!

INS Vallbona d'Anoia - T de Teatre (2)

Tant els nostres nois i noies com les professores que els hem acompanyat , ens hem sentit  molt afortunats i afortunades de ser-hi, de participar-hi i d'aprendre coses noves, tal com diu la Gisela González: ha estat una bona manera d'aprendre més.

Al final del taller, encara que hagi estat un tastet, ens adonem que hem entès una mica més,  allò que va dir Joseph Addison , que quan l'anima somia, és teatre, és actors i és auditori... Gràcies!

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30/11/2017 18:24