S’ha detectat presencia al nostre municipi de la vespa velutina

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 12:00

L’ajuntament està treballant per fer els tractaments necessaris 

Des de l'Ajuntament tenim coneixement de la presència d'aquesta vespa al nostre municipi. Estem treballant amb especialistes per fer els tractaments necessaris per reduir les afectacions a la població. Si n'observeu en els vostres jardins o en l'entorn del municipi, demanem que us poseu en contacte amb les oficines de l'Ajuntament i indiqueu el punt i dia de l'observació. Regidoria de Medi Ambient Tel 937 718 002 o mail vallbona@diba.cat

Vespa velutina

Vespa velutina nigritorax és una espècie exòtica invasora (R. D. 630/2013) nadiua del sud-est asiàtic. 

CICLE DE VIDA

Les reines aparellades la temporada anterior emergeixen de la seva hivernació, entre febrer-març. Cada reina estableix una nova colònia i comença la construcció del niu primari on ponen ous dels que surten una vintena d’obreres en els mesos d’abril-maig. La colònia es trasllada a un arbre creant un niu secundari a partir de maig-juny. D’aquí emergeixen noves obreres (fins a 1000 o 1500), i a finals d’estiu surten les femelles (100-300) i els mascles. Les femelles fecundades, es dispersen a partir de finals d’agost fins a octubre. A finals d’octubre i novembre la colònia deixa d’estar activa i la reina mor.

Els adults de Vespa velutina nigrithorax s’alimenten de nèctar i fruites madures, mentre que les larves mengen preferentment abelles mel·líferes i altres insectes que són portats al niu per les obreres.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 12:28