Roisin Ellis, auxiliar de conversa d’anglès a l’INS Vallbona

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 00:00

Aquest any tornem a tenir auxiliar de conversa en anglès a l’Institut de Vallbona d’Anoia!
Es diu Roisin Ellis i ha vingut des de Yorkshire, Anglaterra. És una noia de 22 anys amb moltes ganes de fer parlar als nostres alumnes en anglès i d’explicar-los moltes coses sobre la seva cultura i, és clar, això ho fa en el seu anglès natiu.
Aquí al centre pensem que aquesta és una gran oportunitat perquè els nostres alumnes es deixin anar a l’hora de comunicar-se en anglès i aprenguin i coneguin diferents aspectes d’una cultura europea.
Fins ara, la resposta dels alumnes ha estat molt positiva i reconfortant. Tots es mostren molt motivats i satisfets cada vegada que han d’anar o vénen de fer una activitat amb la Roisin. Normalment hi van en grupets de 2 o 3 alumnes , des de 1r fins 4t d’ESO, fan un joc o exercici oral, en el que es requereix primer escoltar les instruccions que els dona la Roisin en anglès, i després expressar-se ells en anglès per portar a terme l’activitat que se’ls demana. Quan tornen, sempre estan molt contents i em diuen coses com: - Mònica, avui he entès tot el què m’ha dit!-, o un altre alumne em comenta: - Li he explicat el què em demanava i crec que ho he dit bé!- Perquè això no us ho hem dit, però s’hi han d’esforçar per fer-se entendre i poder copsar el significat del que ella els diu, perquè la Roisin no parla ni català ni castellà!
Per ells, anar a practicar l’anglès amb la Roisin s’ha convertit en un motor de motivació i satisfacció molt important, que moltes vegades els dona eines i estímul per esforçar-se a la matèria d’anglès. Pensem que el fet de prendre consciència del que són capaços de fer i dels avenços que fan en els seus aprenentatges de cada dia els fa empoderar-se i agafar encara més força i interès per aprendre.
Per nosaltres, tenir un auxiliar de conversa nadiua al centre és una gran experiència i una font de riquesa i d’oportunitats tant per als nostres alumnes com per tot l’institut en conjunt i, és per aquest motiu que hem repetit l’experiència i ho seguirem fent. L’experiència i els resultats que n’hem tret bé s’ho valen!
 

Darrera actualització: 19.02.2020 | 13:37