Quatre vallbonencs troben feina a través del servei Anoia Activa el 2020

Dimarts, 26 de gener de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament col·labora en aquest projecte que s’ofereix des del Consell Comarcal
 

Quatre vallbonencs i vallbonenques van trobar feina, durant el 2020, a través del servei Anoia Activa, que s’ofereix des del Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament. En total, es va atendre set persones, de les quals quatre, un 57%, es van incorporar al mercat laboral.

Dels set usuaris atesos, dos eren homes i cinc, dones; cinc tenien una edat compresa entre els 25 i els 45 anys i dos, més de 45 anys; quatre havien cursat estudis obligatoris i tres, batxillerat o formació tècnica. Al llarg del 2020, Anoia Activa va atendre 315 persones, de les quals 55 van trobar un lloc de treball, un 17,5 %, i es va fer una prospecció a 190 empreses.

Anoia Activa és un projecte emmarcat dins de la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, “Treball a les 7 comarques”. Està impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada. El seu objectiu principal és dinamitzar el territori i reduir la crisi d’ocupació i millorar la competitivitat de les empreses, mitjançant la cooperació amb diverses entitats socioeconòmiques de la comarca, ajuntaments i teixit empresarial.

El projecte ofereix serveis orientats a les empreses i a les persones. Per a les empreses engloba un conjunt d’activitats, serveis i tràmits per facilitar l’assessorament tècnic i especialitzat en matèria d’ocupació. Per als usuaris i usuàries es posa a disposició una atenció d’inserció sociolaboral en què s’acompanya les persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya en la recerca activa de feina. S’ofereix informació, orientació, formació i pràctiques a les empreses de manera personalitzada i individualitzada.

El servei és gratuït i s’ofereix des del Consell Comarcal de l’Anoia, a la plaça de Sant Miquel, 1 d’Igualada, o bé des dels ajuntaments de la comarca amb què es col·labora. Per inscriure’s es pot fer a través d’un formulari que hi ha al web www.anoiaactiva.cat o bé trucar al telèfon 938 051 585, Departament d’Estratègies per a l’Ocupació. A més d’accions individuals se’n fan en grup, sobretot per als usuaris i usuàries amb més dificultats d’inserció al món laboral.

Darrera actualització: 26.01.2021 | 19:28