Meritxell Baqué es converteix en la nova alcaldessa de Vallbona d'Anoia

Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 00:00

La formació cupaire assoleix l'alcaldia gràcies als vots favorables d'ERC i UPV-VV

Aquest dissabte 15 de juny ha tingut a lloc a la sala plenària del consistori de Vallbona d'Anoia l'acte de constitució del nou Ajuntament (2019-2023) sorgit de les eleccions municipals del 26 de maig.

 

La sessió ha iniciat amb la constitució, per part de la secretaria municipal, de la mesa d'edat formada pel regidor més jove, Pau Ter, i més gran Francisco Corral.

 

Les 9 persones electes han promès el càrrec com a regidores i regidors del consistori de Vallbona per aquesta nova legislatura 2019-2023.

 

Tot seguit, s'ha donat pas a l'elecció de l'alcaldessa que s'ha fet a mà alçada.

 

Les passades eleccions municipals del 26 de maig van deixar un escenari obert al consistori. La CUP es va imposar, empatats a regidors amb altres partits, 2 regidors, Meritxell Baqué i Roc Farreras, amb un 26% dels vots. El segon lloc el va obtenir el PSC amb 2 representants, Maribel Ferrer i Maria Dolores Campos. En tercera posició, ERC amb 2 regidors, Jordi Rabell i Carles Vila seguit de Som Vallbona - Junts per Vallbona amb 2 regidors més, Pere Masagué i Pau Ter i UPV-VV amb una representació, Francisco Corral. Només un pacte alternatiu, finalment no aconseguit, podria treure l'alcaldia als cupaires.

 

No obstant això, la candidata de la formació CUP Vallbona - Amunt, Meritxell Baqué, ha estat escollida alcaldessa amb 5 vots per part dels regidors i regidores i de CUP Vallbona - Amunt. Els regidors d'ERC (2) i UPV-VV (1) han donat suport amb els seus vots a la cap de llista de la corporació.

 

Així doncs, Meritxell Baqué, serà la segona dona alcaldessa de Vallbona d'Anoia, essent el primer cop que es presenta la formació al consistori i assolint el govern en aquesta nova legislatura. Durant el seu discurs Baque ha declarat "compromís, prioritat i responsabilitat per treballar vers les necessitats de la vila". Tanmateix, ha emplaçat a totes les altres formacions polítiques a "fer el mateix, seure i parlar". Finalment, ha agraït el suport rebut per tots aquells ciutadans que l'han votat, l'assemblea de la CUP Vallbona i familiars, en especial al seu pare qui, fa 40 anys, fou escollit primer alcalde de la democràcia.

 

Darrera actualització: 18.06.2019 | 17:14