L’escola Josep Masclans de Vallbona d’Anoia convida l’Arxiu Municipal per parlar de l’arxiu i conèixer el fons del mestre Masclans.

Dilluns, 27 de gener de 2020 a les 00:00

Alumnes de 4t, 5è i 6è de l’escola pública Josep Masclans de Vallbona d’Anoia van tenir l’oportunitat de conèixer la tasca de l’Arxiu Municipal i el fons Josep Masclans i aprofundir en la persona del mestre el qual dona nom a l’escola.

L’Arxiu Municipal de Vallbona d’Anoia custodia el fons del mestre Josep Masclans, amb documents oficials de l’època, amb documents personals on repassa la seva dilatada carrera i explica el seu mètode pedagògic i un centenar de fotografies. Va néixer l’any 1878 a Sants (Barcelona) i no va arribar a Vallbona d’Anoia fins l’any 1921 on s’hi va estar vint anys, després de passar per diverses escoles de Lleida, El Vendrell, Vilassar de Dalt i Cabrils.

Gràcies a que la major part dels documents estan digitalitzats, la sessió a l’escola es va desenvolupar al voltant de la projecció de documents i fotografies. A més, també s’ha pogut veure algun document original d’època. La sessió s’ha completat amb la intervenció dels alumnes que portaven preparades unes preguntes en relació a la professió d’arxiver i al fons Josep Masclans.

Ha estat una bona ocasió perquè els alumnes coneguin una mica més la biografia i l’obra de qui porta el nom de l’escola de Vallbona d’Anoia i per apropar-se a una professió que els era desconeguda.

L’Arxiu Municipal de Vallbona d’Anoia forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 27.01.2020 | 13:24