L’arxiu municipal de Vallbona d’Anoia rep una donació de Delfí Farrés Vallès

Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Vallbona rep un nou fons documental d’origen privat que passa a formar part de l’Arxiu Municipal. Es tracta d’una donació de Delfí Farrés Vallès que recull bona part de la trajectòria del seu pare, una gran impulsor cultural i del teatre a Vallbona. La varietat de temes que recull és un dels trets destacables doncs aporta informació i testimoni de diversos aspectes del municipi.

La documentació, que abasta una cronologia de 1911 a 1976, recull les activitats de diversos membres de la família Farrés Sabaté. Entre els documents, hi ha testimonis d’Aigües del Carol i el cinema de Vallbona d’Anoia. També inclou les recerques de Jaume Farrés Sabaté sobre la Festa del Roser i la seva activitat literària.

Com a curiositat destaca unes plaques de vidre amb publicitat que es posaven al cinema, uns exemplars del Butlletí de la parròquia de Sant Bartomeu de Vallbona dels anys 1913 i 1916 i una còpia dels Estatuts i el Reglament de la Societat Recreativa Renovació Vallbonense de 1921 i 1933. Futures aportacions de la família completaran aquesta donació i permetran finalitzar els instruments de descripció que es publicaran per al coneixement de la ciutadania i els investigadors en particular.

L’Arxiu Municipal de Vallbona d’Anoia està adherit al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals i és assistit per un arxiver itinerant de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament fa una crida als ciutadans a contribuir a l'arxiu municipal amb fotografies o documents relacionats amb el municipi per ajudar a mantenir i conservar la memòria col·lectiva.

Darrera actualització: 25.10.2019 | 09:21