L'Ajuntament de Vallbona inicia la campanya ''Oli cuinat, oli reciclat''

Dimecres 06/02/2019

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, inicia aquest divendres la campanya «Oli cuinat, oli reciclat» amb l'objectiu de fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat.

Des de l'Ajuntament es recorda que els olis de cuina usats, ja siguin de fregir, d'amanir o de llaunes de conserva, i sigui quina sigui la seva composició (oli d'oliva, de gira-sol, etc) no s'han de llençar mai per l'aigüera. Si ho fem podem causar embussos a les canonades de casa nostra, al clavegueram de la ciutat i dificultem el procés de depuració de l'aigua residual. A més, contaminem l'entorn, ja que un litre d'oli pot arribar a contaminar un milió de litres d'aigua.

Per tot això cal guardar els olis vegetals usats en un recipient tancat i dur-los als llocs adequats com als contenidors específics i les deixalleries fixes o mòbil. Per facilitar aquesta feina, l'Ajuntament de Vallbona ha adquirit un dipòsit de 1.000 litres que està ubicat a la nau de la brigada municipal, per poder dipositar tot l'oli reciclat dels vallbonencs. Aquest dipòsit  una vegada ple es portarà a la deixalleria perquè sigui tractat i reciclat.

Així, aquest divendres 8 de febrer tindrà lloc una xerrada informativa, a les 19.30h a la sala Jaume Calveres, en la que s'informarà de la campanya «Oli cuinat, oli reciclat» i es lliurarà de manera totalment gratuïta un bidonet de reciclatge de 2l. La data de recollida d'aquest envàs serà els primers dimecres de mes coincidint amb la recollida de banals i només caldrà trucar al Ajuntament per passar  a recollir.

Si separem correctament l'oli vegetal contribuïm a reduir la contaminació de l'aigua, reciclar l'oli, produint biodièsel i glicerina que és la base d'alimentació animal, sabó i productes de cosmètica, disminuir la producció de CO2 i per tant evitar el canvi climàtic, en definitiva, valoritzar un residu contaminant, l'oli, i convertir-lo en energia neta i renovable

Si tirem l'oli a l'aigüera podem provocar embussades i males olors, els desguassos bruts són un medi idoni, per a microorganismes dolents per la salut, en molts casos, l'oli, es llença quan encara és calent la qual cosa malmet encara més els nostres desguassos,  provoca problemes a la depuradora, incrementa les despeses de manteniment de la xarxa de clavegueram i de depuració i, perdem l'oportunitat de convertir-lo en un recurs beneficiós pel medi ambient

Imatges i vídeos

CAMPANYA OLI
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 06/02/2019 15:53