Europa financia dos projectes Erasmus+ a l’Institut de Vallbona d’Anoia

Dimarts, 17 de setembre de 2019 a les 00:00

El curs escolar ha engegat amb molt bones notícies per a l’Institut de Vallbona d’Anoia, on han estat atorgats dos projectes Erasmus+.

No és fàcil rebre una subvenció per tirar endavant els projectes educatius internacionals. La documentació per a la justificació de la despesa és molt exigent i també ho és el seguiment que Europa fa de l’assoliment dels objectius projectats. Una bona part de centres aconsegueixen el finançament per a tirar endavant un projecte Erasmus+, per tant, és de celebrar que a l’Institut de Vallbona d’Anoia se n’hagin aconseguit dos.

Per una banda, hi ha un projecte destinat a la formació del professorat, dins la modalitat Key Action 1, que promou la participació del professorat en cursos de formació que es fan arreu d’Europa i que després permetran desenvolupar noves metodologies a l’aula, enriquint la formació de l’alumnat. Dins aquest programa, quatre professors ja han fet les seves primeres mobilitats, el Miquel Raich i la Lorena Tíscar van ser una setmana a París durant el mes de juliol, i les professores Carme Flores i Xesca Vela, han fet la seva formació a Nicòsia, capital de l’illa xipriota. L’estiu vinent, altres professors faran la seva formació, ja que es realitza fora del període escolar. En paraules de la Lorena Tíscar: “Va ser una oportunitat per descobrir la ciutat de Paris a través de diferents històries però també per aprendre com apropar Europa als joves i afavorir així

l’intercanvi entre diferents cultures i pobles. Una experiència molt fruitosa i enriquidora que ens ha permès establir connexions amb altres professors per tal de crear futurs partenariats i elaborar projectes comuns.”

D’altra banda, també ha estat molt celebrat l’atorgament del finançament d’un projecte Key Action 2, que va destinat a la mobilitat de l’alumnat arreu d’Europa. Així doncs, entre aquest curs i el curs vinent, una selecció d’alumnes viatjaran a països com Polònia, Romania, Turquia, itàlia i Portugal, a més d’acollir a Vallbona d’Anoia els alumnes de tots aquests països, que vindran a visitar-nos. El projecte s’anomena Erasmus TV International i servirà per treballar moltíssimes competències acadèmiques, personals i socials. Per a l’Institut, aquest serà el tercer projecte KA2 amb alumnat, però el primer en què som el país coordinador del projecte, que anirà de la mà de la professora Carme Flores, qui encapçala l’equip impulsor i a qui s’agraeix que hagi fet possible que ens arribin aquests finançaments, doncs ha estat la principal redactora dels dos projectes. 

Els dos primers projectes que ha desenvolupat l’Institut de Vallbona d’Anoia han rebut el Segell de Qualitat Europea, certificació que reben aquells països participants en projectes que han presentat un assoliment excel·lent dels objectius plantejats i avaluats per Europa. Van ser pel projecte Comènius sobre Drets Humans (2011-2013) i pel projecte Erasmus+ sobre Alfabetització Cultural (2015-2017).

Font: Institut de Vallbona d'Anoia

Darrera actualització: 17.09.2019 | 12:02