El transport per a alumnes de Batxillerat de Vallbona, Cabrera i la Pobla passa a ser oficial

Dimarts, 29 d'octubre de 2019 a les 00:00

El servei d'autobús d'aquesta ruta el finançaran les famílies dels alumnes que l'utilitzen

Aquest octubre acaba la prova pilot de la ruta de transport escolar no obligatori per als alumnes de Vallbona d'Anoia, de Cabrera d'Anoia i de la Pobla de Claramunt que cursen Batxillerat a l'Institut Molí de la Vila, de Capellades, que passarà a ser oficial. Els responsables dels ajuntaments dels tres municipis, del Consell Comarcal de l'Anoia i de l'AMPA de l'institut es van reunir per valorar positivament l'experiència. La proposta ha tirat endavant gràcies a la iniciativa de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, la col·laboració del Consell Comarcal de l'Anoia, i la bona voluntat de familiars i centres educatius.

El nou servei va sorgir d'una proposta de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, que havia observat que l'autocar que portava a l'Institut de Vallbona els alumnes d'ESO de Vallbona, Cabrera i la Pobla tornava buit. Per tal d'aprofitar el viatge de tornada, va exposar al Consell Comarcal la possibilitat que aquest mateix vehicle servís per transportar els alumnes de Batxillerat delst res municipis fins a l'Institut Molí de la Vila de Capellades. L’ens comarcal ho va veure amb bons ulls i va acordar fer una prova pilot. Les famílies dels alumnes beneficiats també van acollir molt bé la iniciativa.

La conselleria d'Educació del Consell Comarcal de l'Anoia ha enviat una carta a les famílies dels alumnes de Batxillerat de Vallbona, Cabrera i la Pobla que van a l'Institut d Capellades, explicant-los que s'ha valorat que caldran tres monitors que vigilin l'alumnat en aquest transport, i que estaran fins a final de curs, amb un període de prova fins el mes de novembre. El cost d'aquest servei l'assumiran les famílies dels alumnes que l'aprofitaran, amb un import de 48 euros per als mesos de novembre i desembre, i de 165 per al segon i tercer trimestre.

Darrera actualització: 29.10.2019 | 12:16