Campanya de donació de sang a Vallbona d’Anoia, el dimarts 4 d’agost

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 00:00

Campanya de donació de sang a Vallbona d’Anoia durant el mes d’agost

  • Vallbona d’Anoia portarà a terme una campanya de donació durant l’estiu davant el descens habitual en aquests mesos
  • El 4 d’agost es podrà donar a la sala polivalent de l’ajuntament
  • Durant les vacances donacions baixen un 30% pel canvi d’hàbits durant les vacances
  • La campanya d’estiu proposa, amb el ‘multiplicador’, que qualsevol persona es marqui el repte d’aconseguir 10 donants de sang en el seu entorn
  • Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat es pot crear un enllaç propi per compartir amb familiars i amics i animar-los a donar sang
  • Les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa de les operacions ajornades durant la pandèmia.
  • Per donar sang, cal reservar a donarsang.gencat.cat

Durant l’estiu, les donacions baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació al juliol i agost per mantenir les reserves en els nivells habituals.

Vallbona d’Anoia organitza aquest agost una campanya especial de donació de sang. 

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Aquest estiu, reserva hora i ‘Multiplica’t per 10’

La campanya d’estiu proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que ens permet un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat podem crear la imatge i el nostre enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb el nostre entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través del nostre enllaç rebrem un correu electrònic que ens avisarà que hem sumat una nova donació al nostre repte.

La campanya d’estiu es compartirà a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESDCINDIBLE i #etsun10 .

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.  

Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia. 

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. 

Darrera actualització: 29.07.2020 | 20:14